Upp till 20.000 kr inkl. moms under listpris på maskinerna och  så skickar vi med , GPS-tracker med  Telia kontantkort och timmätare på köpet. Dessutom 10 % rabatt på alla tillbehör vid köp av maskin. Vi har också ett hydrauliskt tippflak och flak för EUR-pall där vi ger 30 % rabatt utan krav på att köpa maskin. 

Superkampanj till och med 29 december 2023

Beställer du en Flex 1 eller Flex 2 så får du förutom 8.000 kr i rabatt på maskinen köpa den Självavlastande Timmerkärran för 6.500 kr exkl. moms (kostar normalt 28.400 kr exkl. moms) och vi bjuder på Lastkranen (den kostar normalt 16.500 kr exkl. moms). Det är alltså  rabatt på 46.400 kr exkl. moms på listpriset.

Nya Järnhästen Flex 2

NYA Radiostyrda Järnhästen Essence

EN MASKIN – MÅNGA MÖJLIGHETER – Med Järnhästen Essence som bas och med flera nyutvecklade tillbehör får du som kund möjligheter som du inte trodde var möjliga!

Bygg- och entreprenad

Bygg- och entreprenadbranschen har behov av många olika typer av maskiner och med Järnhästen ges möjlighet att med olika tillbehör utföra både små och stora jobb. Vi erbjuder möjligheter till kundanpassade lösningar för företag med särskilda behov.

Skogsbruk

Bandtrucken Järnhästen i skogsbruket. Inom skogsbruket finns rötterna till Järnhästen och här har flera olika utvecklingssteg tagits för att anpassa maskinerna för ett modernare skogsbruk.

Jakt

Järnhästen på jakt. Jakt är ett mycket vanligt användningsområde för bandtrucken. Att ta sig fram till och från svåråtkomliga platser och där kunna hämta fällda älgar underlättar enormt mycket för jaktlaget.

Arborister

Järnhästen har alltid varit uppskattad av de som jobbar i känsliga miljöer. Järnhästen har ett otroligt lågt marktryck och är smidig. Det vi gör nu är att vi samarbetat med ett antal arborister i Norden. Detta resulterar i att vi nu tar fram nya smarta tillbehör löpande till Järnhästen Flex HI.

Brandförsvaret

Bandtrucken Järnhästen är den ultimata maskinen vid skogsbränder. Den tar sig fram överallt där exempelvis fyrhjulingar kör fast, kan bära 1000 kg last och utrustas med tillbehör som hydraulisk slanginrullare, hydrauldriven brandpump mm.
JärnHästen har alltid varit uppskattad av de som jobbar i svåra och känsliga miljöer. Den är stark, smidig och har ett otroligt lågt marktryck. Den lastar 1 ton och kan dra mäktiga 900 kp!  Grym terrängförmåga genom sin låga vikt och tyngdpunkt kombinerat med de extremt breda heavy duty drivbanden.

Beprövad tillförlitlig konstruktion, Honda 4-taktmotor, hydraulik för tillbehörssläden och annan extern utrustning. 

Utvecklad och byggs i Sverige

Specifikation
– Motor Honda Fyrtakt 9 Hk/13 Hk  
– Uppfällbar styrspak så man kan åka på maskinen   
– Fram/Back
– Handbroms
– Variatordrift steglös
– Motorvinsch
– Timmerbanke
– Standard Handvinsch
– Motorsågsfäste
– Förvaringslåda
– Diffspärr
– Hasplåt
– Heavy duty drivban
– Fast tillbehörsfäste
– Lastförmåga 1 Ton
– Dragförmåga 900 kp
– Hastighet 7 km/h
– Marktryck 0,15 kg/cm3 vid 500 Kg last
– Bredd 1080 mm
– Höjd 1120 mm (Transportläge)
– Längd 1780 mm
– Vikt 350 till 450 Kg
– Färg Röd, grön eller svart
– Massor med tillbehör 
Pris från 106.000 kr plus moms
Fri frakt i Sverige 

Varför Järnhästen

 • Svensktillverkad sedan 1984

 • Över 12 000 maskiner sålda över hela världen

 • Stort tillbehörsprogram

 • Unik framkomlighet i våt terräng –

 • JärnHästen är helt unik! – När den är lastad med 500 Kg så är marktrycket mindre än en människa

 • Du kan åka på den – Hastighet 7 km/h

 • Du kan jobba enkelt ensam

 • Lätt att förflytta med en vanlig släpkärra

 • Bra andrahandsvärde

 • Utvecklad av många användare genom åren

 • Enkel att äga – Du behöver ingen stor maskinhall för att sköta din JärnHäst

Nyheter

Timmerbanken utrustad med fäste för 50 mm dragkula

Större hasplåt som skyddar variatorn

 Säkrare handgas. Man kan inte gasa när växel ligger i körläge. Ingår på JärnHäst Flex med hydraulik

Finansiering 

Leasing eller avbetalning upp till 72 månader. Vid leasing erbjuds en allriskförsäkring med endast 3.000 kr i självrisk. Vid avbetalning erbjuder vi 250.000 kr i upp till 144 månader och vi har också ett erbjudande med 100.000 kr i 24 månader räntefritt.

Andra produkter

Minigrävare

Tillverkade i Europa. Flera modeller, pris från 59.900 kr. Tre skopor + tjälkrok ingår. Hydraulhammare, jordborr och gripper finns som tillbehör.

Hydraulhammare

SB hydraulhammare från Atlas Copco / Epiroc är de bästa på marknaden och de enda med  solid kropp (SB)

Muddring

Muddringspump för gör det själv muddring, pumpa dy, vass, sand och lera upp till 150 m. Kvarn som maler vassrötter och annan växtlighet

Vassklippare

Stort sortiment vassklippare. Från den kombinerade Vasskniven / krattan Handy till motordrivna klippare med upp till 4 m klippbredd.

Vassröjare Handy

Med den kombinerade vasskniven / krattan Handy rensar du enkelt vass kring bryggan och stranden där de större klipparna inte kommer åt.

Arbetsflotte

Easyfloat flotten har en enorm bärkraft och är mycket stabil att arbeta från, den lutar inte trots snedbelastning. Flotte 6 x 6 m bär 5,5 ton.

Lithium Power

Använd 230V/50Hz och 12V samtidigt överallt. Använd 230V till ditt elverktyg, batteriladdare och andra elapparater upp till 3000W (5000W temporärt)

Bastu

Marknadens skönaste bastu levereras i byggsats eller färdigbyggd. Den unika designen garantera många sköna bastubad, placeras gärna på flotte.

Jag

Sten-Anders Fellman heter jag och som drivit företaget Bohena AB sedan år 2000. Slå gärna en signal på 070-2612127 och kolla gärna www.bohena.se