Om oss

Bohena Ab grundades år 2000 av mig Sten-Anders Fellman och har sedan dess till stor del arbetat med företagsrekonstruktioner tillsammans med min partner Peter Smedman, mer om detta på www.rekonstruktion.com.

Sedan år 2004 har bolaget också sålt mindre ultralätta flygplan, se www.flyul.se.

År 2007 tog vi fram en lösning för att att enskilda personer skulle kunna utföra muddringsarbeten själva och den har nått stor framgång, se www.muddra.se. I samband med det efterfrågades också en lösning för att röja vass och vi började även sälja vassklippare för montering på båt eller flotte samt den välkända vasskniven / krattan Handy som vi varje år demonstrerar på båtmässan Allt för sjön. Se www.vassklippare.nu.

År 2010 blev Bohena generalagent för Turn@bout vilken är en adapter som monteras på handtruckar för att det ska vara lättare att hantera och kunna svängas runt om på stället.

Sedan 2012 har vi varit engagerade i att lansera en ny produkt för bortgångna nära och kära, det är en gravsten i glas som kan utformas helt enligt kundens önskemål. Se www.glasgravsten.se.

År 2016 utökades sortimentet ytterligare med minigrävare, se www.elgoplus.se samt gps larm och trackers, se GeoSafe.

I tillägg investerar Bohena i start up bolag, oftast som seed investor. Två nu aktuella bolag är Sensabues som tagit fram en drogtestare där man kan detektera droger i utandningsluften, Scint-X som tagit fram en ny metod för digitalröntgen som ger mycket detaljrikare bilder än nuvarande teknik samt Ascatron som tillverkar kraftkomponenter i kiselkarbid. Andra bolag där jag som ägare gått in privat är bland annat Sensic som arbetar med gassensorer och NeoDynamics som arbetar med  precisionsbehandling av cancer genom ny teknik

Knutet till bolaget är också Filmkritikerna och Foodie all in

Läs om bolagets Integritetspolicy och policy för behandling av personuppgifter här.